Börja träna som överviktig

fat girl training Om du är väldigt överviktig och tänker på börja till viktnedgångsresa måste vi börja med att gratulera! Det är ett stort och viktig beslut som kommer att påverka resten av ditt liv. 

Rätt övningar

Som överviktig är risken stor att du har varit stillasittande under en lång period. Att bryta detta mönster är viktigt. Men det gäller också att ta det lugnt och använda sig av rätt övningar. Välj träningsformer som är skonsam mot kroppen. Vill du träna i hemmet är en crosstrainer ett perfekt verktyg. Den ger minimal belastning på kroppen och du aktiverar alla stora muskelgrupp under varje pass. Den kommer att ge dig ett hårt träningspass även när du blivit vältränad och nått dina mål. Tack vare inställningarna på crosstrainern, kan du styra hur tufft passet kommer att vara. En annan träningsform som passar alla är simning. Flytande vägare du nästan ingenting och jobbar mot vattnets motstånd istället för din egen vikt. Börja med bröstsim i en halvtimme till en timme och sätt som mål att lära dig alla simstilar. Man kan träna lite hårdare i poolen än på gymmet, tack vare den nästintill obefintliga belastningen.

Jämn och fin takt

Man brukar säga att man ska skynda långsamt. Träna inte sju dagar i veckan under första veckan. Träna inte ens alla veckodagar. Tre gånger i veckan under de första två-tre veckorna är helt acceptabelt och kommer att leda till viktnedgång. Du ska inte försöka springa fram till slutmålet, för du har inte konditionen eller är van vid dina nya rutiner. Om du försöker stressa fram viktnedgången med jättemycket motion kommer du att tröttna och falla tillbaka i gamla mönster. Sätt hellre datum och tider då du ska träna och se till att du bara tränar de dagarna. Öka successivt belastning, tid, intensitet och antal gång i vecka. Bara genom att klättra uppåt i en jämn takt, kommer kilona att fortsätta rasa.