Lär dig åka BMX

BMX Cyklist

Cykling är en väldigt bra sport som kombinerar både konditionsträning med styrka och uthållighet. Dessutom är cykling en bra sport som fungerar för de flesta människor. Till skillnad från exempelvis löpning är cykling bra även för de som har ont i lederna, ryggen eller knäna. Cykelrörelsen är mjuk och skonsam mot kroppen och ger dig effektiv träning utan att vara belastande på något sätt. BMX är en särskild cykel som har blivit väldigt populär på senare år trots att sporten funnits sedan 70-talet. Cykeln är till för att göra tricks med och köra i tuff terräng snarare än att cykla ett maraton med.

BMX en rolig aktivitet

BMX uppfanns under tidigt 1970-tal i USA. Unga tjejer och killar som gärna ville köra motocross men som var för unga kunde istället cykla i liknande banor. Idag hålls flera tävlingar som körs i kuperad terräng med svåra hopp och gupp. För att kunna utöva denna roliga aktivitet behöver du givetvis en BMX-cykel. Dessa hittar du till riktigt bra priser hos cykelkraft.se. BMX-cyklar är försedda med en rotorbroms som tillåter cyklisten att rotera styret ett helt varv om han eller hon skulle behöva. BMX-cyklar är även tåligare än vanliga cyklar eftersom de måste klara de tuffa påfrestningarna under tävlingar. Ofta tillverkas cyklarna i tåligt CrMo-stål och har en extra kraftig bakaxel. Cykelkraft.se erbjuder flera modeller på kvalitativa BMX-cyklar. Här kan du läsa mer om specifika funktioner och dessutom fråga professionell personal om du undrar något särskilt gällande cyklarna.

Bli duktig och tävla

För att kunna tävla och bli duktig i BMX behöver du naturligtvis öva. För att kunna svårare tricks finns jättebra information och tips om hur du ska göra. Några populära tricks för BMX är ”wheelie”, ”wall rides” och ”Fakie”. Wheelie är ett trick där du ska cykla på bakhjulet. Det tar tid att lära sig eftersom tricket kräver mycket balans. Wall rides är som namnet antyder att du cyklar på väggar. Inte helt och hållet såklart men att du åtminstone ska kunna komma upp på väggar eller vertikala ytor. Fakie är ett trick där du ska rulla baklänges, lite läskigt men riktigt fräckt.