Skapa ett hemmagym

Om du är en av alla som tycker att det är jobbigt att komma iväg till gymmet men ändå vill träna kan ett hemmagym vara något för dig. Ordet hemmagym kan lätt låta som något väldigt stort och avancerat men det är faktiskt helt upp till dig att bestämma vad du vill ha i det.

Generellt kan man säga att ju mer redskap du har i ditt gym ju bättre förutsättningar får du. Det är självklart eftersom att du då har fler valmöjligheter och kan göra fler olika övningar.

Hemmagym

Det kan vara bra att börja med en yogamatta, en bänk och hantlar. Med yogamattan har du en bekväm plats att ligga på för att göra till exempel situps. Många klagar på att de får ont i ryggen när de gör övningen, något som nästan alltid beror på att övningen utförs på ett hårt underlag. Med bänken och hantlarna kan du bland annat träna hantel- och axelpress.

Att köpa en skivstång med vikter gör att du också kan utföra till exempel bänkpress, benböj och marklyft. Det finns maskiner som brukar kallas multigym, beroende av vilken modell du köper kan du använda maskinen till att utföra många olika övningar, allt med samma maskin. Hos Gymkompaniet hittar du allt du kan tänkas behöva för att kunna bygga upp ditt eget gym där hemma.

Det finns många fördelar med ett hemmagym. Den allra största är förmodligen att du slipper lämna hemmet för att ta dig till gymmet. Ibland är inte vädret det bästa och då är det lätt att istället fastna hemma. En annan fördel är att du slipper köa för att använda de olika maskinerna. Du är heller inte beroende av gymmets olika öppettider.

Styrkeprogrammet  är en sida där du kan hitta hundratals gratis olika övningar du kan använda dig av i ditt hemmagym. Det kan vara bra att få lite inspiration och hjälp med sin träning och det är precis vad du får på denna sida.