Förebygg träningsvärken

Träning är livsviktigt för att vi människor ska må bra, både fysiskt och psykiskt. Men varför är egentligen träning så viktigt? Jo, när vi motionerar påverkas hjärnan på ett väldigt positivt sätt. När kroppen värms upp och anstränger sig fysiskt, så ökar en frisättning av signalsubstanser. En av signalsubstanserna är dopamin och när dopaminet frisätts får vi en bra känsla i kroppen. Andra fördelar som hjärnan upplever med träning är att både minnet och inlärningsförmågan ökar. Att hjärtat får slå snabbare är också bra och eftersom blodkärlen vidgas blir blodtillförseln till hjärtat bättre.

Om det skulle kunna finnas någon nackdel med träning, så är det nog träningsvärk. Träningsvärk är inget farligt, men det kan göra ont och vara jobbigt. Dessutom kan rejäl träningsvärk hindra oss från att träna på några dagar.

För att undvika träningsvärk finns flera knep. Ett enkelt sätt att få bort din smärtsamma träningsvärk är att smörja in det smärtande området med Ibumetin. Du kan köpa denna gel hos Apomera. Andra receptfria läkemedel från Apomera.se kan du också köpa direkt på nätet. En stor fördel med att handla hos Apomera är att leveranserna är väldigt snabba. Med andra ord behöver du inte gå omkring med träningsvärk särskilt länge. Förutom att träningsvärk kan lindras med en gel. kan du även prova att ta en värktablett, exempelvis en Alvedon eller Ibumetin. På nätet kan du själv köpa receptfria läkemedel i olika styrkor.

Bli kvitt värken

Även om värktabletter och gel är väldigt användbara vid just träningsvärk finns det andra bra alternativ. Du kanske har hört talas om kompressionsplagg? Detta är träningskläder som är utformade med en unik vävteknik. De täta fibrerna i tyget gör att plaggen ökar blodcirkulationen. Stödstrumpor användes förr nästan bara av äldre människor i samband med flygresor. Idag är kompressionsplagg jättepopulära även hos yngre. Många använder plaggen under själva träningen och andra har på sig plaggen efter träningen för att förhindra träningsvärk.