Träna förnuftigt

back pain

Har man hållit på med träning ett tag så vet man på ett ungefär vad ens kropp klara av och framförallt kroppen vänjer sig med träning. Man kan belasta mer allt eftersom man tränar upp sin kropp, trots detta så gäller det att träna förnuftigt så man inte skadar sig eller sliter ut sin kropp.

Är man nybörjare så ska man följa ett träningsschema slaviskt och framförallt lyssna på personalen på det gym som man går på. Som oftast så får man en genomgång hur olika maskiner fungerar och att den personlige tränaren ger dig ett träningsschema att gå efter. Skulle det vara så att du överanstränger dig eller åker på någon annan skada så kanske det måste åtgärdas, på så vis tappar du träningsmöjligheter tills skadan är återställd. Se till att du är helt återställd innan du börjar att träna och prata med din PT om skadan så denne kan ge dig ett annat träningsschema tills du kan börja träna fullt ut igen.

Det är viktigt att vi tar hand om vår kropp, då vi vill hänga med så mycket som möjligt. Att träna är bra medicin för vår kropp och det gäller att vi tänker oss för då vi ska börja att träna och då vi har hållit på ett tag. Lägg upp en plan hur du vill träna och vad du har tänkt dig med din träning. Då vi är olika som människor så ser träning olikt ut för oss alla, en del tycker om att träna på gym medans andra gillar att träna själv eller bara att vara ute och springa. Välj det du trivs bäst med och testa gärna lite olika varianter innan du bestämmer dig hur du ska träna.