Vegetarisk kost och hälsosamt liv

food-healthy-vegetables-pot

Nyckeln till ett mer hälsosamt liv brukar vara träning och en bra och varierad kost. Vad denna kost ska bestå av har varit länge under en diskussion. Oavsett vilken diet eller matvana du väljer så är det viktigt att du får i dig rätt mängd av alla vitaminer, mineraler samt du får i dig  en lagom mängd med protein och kolhydrater.

Många brukar prata om att man ska få i sig protein ifrån kött produkter men det är inte alltid nödvändigt. Bönor, linser och även vissa nötter är utmärkta ersättningar till kött. Att äta vegetariskt kan vara lite utmanande och enkelt bli tråkigt så därför är ett bra tips att man kollar upp veganska och vegetariska recept på webben. Ett av de bättre metoderna till att få en mer hälsosam kost genom att äta vegetariskt eller veganskt är att komma ihåg att många rätter rent ursprungsmässigt inte alltid var med kött, fågel eller fisk.

Ta curry som exempel, det är egentligen bara samlingsnamnet på kryddblandningar. I Indien har i stort sett alla familjer sin egna unika typ av curry och beroende på vars du är i Indien så ser man olika former. Grön curry är vanlig att ätas med fisk i norra Indien medans gul curry är något som njuts av södra, oftast med kyckling. Att göra en egen curry är både enkelt och svårt. Oftast brukar man blanda gurkmeja, kanel, ingefära, spiskummin och några andra kryddor bruka man anse är grunden till en god curry.