Börja med löpning

Running

Löpning är ett mycket bra form av motionsträning som passar de flesta, för alla som funderat på att komma i bättre form eller specifikt söker tips om hur man kan komma igång med löpning kommer här lite information riktade till just er.

Det är tyvärr ganska vanligt att folk lägger ned innan löpning faktiskt börjar bli roligt, den största orsaken till de flesta av dessa fall är att man inte har tränat på rätt sätt. Känner man inte till fallgroparna kan man lätt bli en av dessa personer, bara en till i statistiken.

Innan man börjar bör man se till att man har tillgång till bra träningskläder och speciellt ett par sköna och ordentliga skor, allt sådant kan man få tag på från en välutrustad butik som säljer sportattiraljer.

När man börjar är det viktigt att följa ett program till punkt och pricka, så länge man gör det och springer regelbundet kommer kroppen snabbt bli starkare då den pressas på helt nya vis. Denna effekt kommer dock bara att sitta i några dagar för att sedan återgå till där man började, så länge man inte pressar det igen i rätt tid.

Från första börjar räcker det faktiskt med två pass varje vecka, det betyder hela tre dagas vila mellan varje pass, det räcker gott och väl för nästan alla. Kroppen kommer att må bra att vila ett par dagar när det utsätt för en ovanlig belastning, se därför till att inte springa längre eller oftare än programmet föreslår bara för att det känns som det borde gå bra. Leder, senor och brosk kommer behöva tid att vänja sig vid den nya belastningen.

Som man tar sig framåt kommer det även vara viktigt att variera träningen, det kan inkludera saker som progressiv träning, testrundor och fartlekar. Allt beror på vilket program man följer. För att hitta ett löpningsprogram som passar en själv bäst kan man besöka aktivträning.se.