Träna hemma – vad behöver man?

träna_269885993 Att köra träningspass i hemmet är fullt möjligt, även om man inte har ett hemmagym. Allt man egentligen behöver är ett par bra och mångsidiga redskap.

Kroppen

Det finn många övningar som man kan göra med endast kroppen som redskap, man arbetar helt enkelt med sin egen vikt som motstånd istället för vikter eller liknande. Klassiska övningar som armhävningar, situps och plankan finns tillgängliga för praktiskt taget alla och är perfekt för träning i hemmet. Se bara till att göra dessa på ett bra underlag som man inte glider runt på hur som helst.

Hantlar

När det kommer till variation kan man inte göra bättre än ett par hantlar. Det är troligtvis det mest mångsidiga redskapet man kan ha för träningspass i hemmet. De tar inte upp mycket plats, kan köpas med lösa vikter så man sänka eller öka vid behov och kan dessutom hittas för riktigt överkomliga priser. Det är få muskelgrupper man inte kan komma åt med ett par hantlar, vilket också förklarar varför de är så populära.

Pull-up-stång

Pull-ups är en av de viktigaste, om inte den viktigaste, övningen man kan kan göra för ryggen. De flesta har nog sett en pull-up-stång i någons hem tidigare. Det är en sådan man sätter fast i en dörröppning. En bra stång korrekt uppsatt löper väldigt få risker att skada dörrkarmen. Har man aldrig använt en tidigare kan man dra nytta av några praktiska tips kring detta.

Hopprep

De saker vi gått igenom ovan är bra saker för styrketräning, men om man vill göra lite konditionsträning hemma men varken har löpband eller träningscykel kan man alltid vända sig till ett enkelt hopprep. Det krävs lite teknik att träna med ett hopprep, men när man gör detta rätt är det inte bara effektivt, det är faktiskt riktigt roligt.