De positiva effekterna av träning och motion

Träna och motionera är något som många ägnar sig åt numera, åtminstone i någon form, vilket inte är så konstigt eftersom det är faktiskt är ganska roligt och dessutom har så väldigt många positiva effekter på kroppen. Just vilka dessa positiva effekter är tänkte vi titta lite närmare på här och nu.

Träning

En av de mest uppenbara effekterna av motion och träning är så klart att man får bättre kondition samtidigt som muskler och leder stärks.

En annan positiv effekt som man får av motion och träning är att man undviker att drabbas av olika typer av skador, som till exempel benskörhet samt ryggproblem.

Även ämnesomsättning påverkas positivt av motion och träning då denna ökas, vilket i sin tur ökar energiförbrukning samt fettförbränning, något som är bra om man vill tappa några kilo.

Att kroppen rent fysiskt mår bra av träning vet nog de flesta, men faktiskt är det så att kroppen även mår bra av träning rent psykiskt då träningen ökar produktionen av olika hormoner, som gör att vi mår bra. Detta gör också att risken för att drabbas av ångest och depression minskar.