Bästa utrustningen att ha hemma

För dig som gillar att träna hemma, eller vill börja, se hit! Du behöver inte ha ett rum lika välutrustat som det lokala gymmet för att träna genom hela kroppen. Istället kan du satsa på de bästa och mest effektiva träningsprylarna. 

Skivstången

Med en skivstång och ett set vikter kan du i princip träna hela kroppen och stärka alla stora muskelgrupper. Du hittar hela set hos Gorilla Sports, med eller utan bänk. Skivstången ska dock användas med försiktighet, det handlar om tunga lyft och skaderisken är stor om du inte vet hur du genomför övningarna. Titta på onlinevideos, prova övningarna medan du tittar i en spegel eller prata med en personlig tränare innan du ger dig i kast med tyngre lyft.

Kettlebell

En tung vikt med handtag, det är en kettlebell. Den är inte bara bra att träna med, den tar heller inte stor plats i ditt hem. Skaffa gärna två i olika tyngder, en lättare för uppvärmning och en tyngre för att maxa. Du kan göra hitta bra övningar hos Aktiv Träning, de inkluderar videos för att visa hur du ska arbeta med vikten. Du kan lätt bygga upp dina muskler och kan göra mångsidiga träningspass.

Hopprep

Det finns en anledning varför du alltid ser boxare på film hoppa hopprep. Det är supereffektivt för dig som vill träna kondition och uthållighet. Att hoppa hopprep bränner ungefär lika mycket per minut som att jogga i ett lagom tempo, cirka 8 kalorier per minut. Vill du gå ned i vikt är det idealt att börja ett träningspass med att hoppa, du blir snabbt varm och mjuk i kroppen samt som du får jobba upp flåset.