Hudvård

För den som vill se ung ut är det ofta viktigt att träna för att hålla kroppen i form. Ett viktigt komplement till träningen är hudvård för oavsett hur vältonade musklerna är behöver huden också omvårdnad. Det är något som lätt blir förbisett och det finns även många felaktiga myter och idéer om hudvård.

1069063-beauty

Viktiga råd för en vacker hy:

Daglig vård

Gör ren din hud varje morgon och kväll med skonsamma produkter. Att välja milda produkter är ännu viktigare för den som bor i ett kallt klimat.

Smörj in med en bra dagkräm som även innehåller solskyddsfaktor 15. Även om solen inte är särskilt stark i Sverige är den det största hotet mot en ungdomlig hy. En bra dagkräm skyddar även huden mot föroreningar.

En bra nattkräm som reparerar huden över natten är också viktig.

Tvärtemot vad många tror är det bättre att hålla sig till samma kräm hela tiden. Huden tycker nämligen inte om förändringar.

Behandla din hy

Ett sätt att få kroppen att föryngra sig själv snabbare är att använda sig av en skin roller. Den använder sig av många mikroskopiskt små nålar som får huden att öka sin produktion av kollagen och att föryngra sina celler. Skin rollern kan användas både i ansiktet och på kroppen och finns att köpa hos bland annat Swiss Clinic.

Undvik det här för en bättre vackrare hy

Förutom redan nämnda hot som sol och föroreningar kan även ett högt intag av socker ge en sämre hy. Att rökning är dåligt för hyn vet de flesta. Det är också viktigt att vara tålmodig med din hud och ge den tid att bli fin.

Tidningen iForm har mer bra information om huden samt artiklar om olika krämer.