Kroppsviktsövningar

Det finns en hel mängd olika träningsövningar som kan utföras enbart med hjälp av vår kroppsvikt, dessa får oss att må bättre samt håller oss i form. Dessa övningar kan du göra hemma eller utomhus, vilket som passar dig bäst. Det som de alla olika övningarna har gemensamt är att de kommer att få dig att må bättre och bli starkare.

Hemmagym

Tycker du att du väger lite för mycket och att du rent fysiskt inte riktigt orkar med allt det du skulle vilja har du nog ett behov av röra lite mer på dig, du kan börja med att promenera eller jogga och sedan även införa kroppsviktsövningar, helst dagligen.

Med eller utan utrustning

Det finns många övningar som kan utföras utan att du behöver använda dig av olika vikter eller verktyg. På New York Times hittar du förslag på ett träningspass som du endast måste ägna 7 minuter åt att utföra, helt utan utrustning.

Allt detta går förstås bra att göra hemma, vilket gör att du spar en del slantar. Om du skulle vilja ägna dig åt träning där det krävs utrustning finns det andra alternativ än att köpa ett gymkort. Det går till exempel bra att hitta ett passande utomhusgym under sommaren eller skapa ditt eget hemmagym.

Exempel på övningar

Det finns övningar som tränar alla kroppsdelar, ger oss bättre kondition och uthållighet samt utvecklar våra muskler på ett positivt sätt, ta till exempel en titt på dessa fem som finns på YouTube.

Den egna kroppens vikt

När det gäller träning med din egen kroppsvikt behövs alltså ingenting annat. Ingen utrustning, bara din egen lust att må bättre, bli starkare, hålla dig i form, orka göra lite mer och sist men inte minst kanske även gå ner i vikt.

Det finns ett flertal bra och intressanta webbplatser, bloggar på internet som handlar om och rekommenderar dessa kroppsviktsövningar, den här till exempel är mycket intressant och i bloggen läser vi om fyra killars resa mot vad de kallar ”riktig” styrka.